Onnellinen pilkkijä tunturissa raudun kanssa
Onnellinen ryhmä rautujen kanssa
Moottorikelkka sekä matkustaja tunturissa
pilkkijä rautujen kanssa
moottorikelkka ja ihmisiä tuiskussa
Ruoan tekoa tunturissa
Pilkkiteltta tunturissa
Ryhmä tauolla tunturissa
Onnellinen pilkkijä tunturissa raudun kanssa Onnellinen ryhmä rautujen kanssa Moottorikelkka sekä matkustaja tunturissa pilkkijä rautujen kanssa moottorikelkka ja ihmisiä tuiskussa Ruoan tekoa tunturissa Pilkkiteltta tunturissa Ryhmä tauolla tunturissa

Raudun pilkkiminen Kilpisjärvellä

Katso hinta välilehti

Aikaisempaa kalastuskokemusta ei tarvitse olla

Hyvän palvelun arktinen retki Käsivarren erämaahan.

Ota yhteyttä niin sovitaan yksityiskohdat tarkemmin.

Puh. +358 509 101 809
Sähköposti: heikki@wildfishguiding.com

Esittely
Ohjelma
Huomioitavaa
Sisältää
Hinta
Asiakaspalaute
Peruutusehdot

Tuntureiden keskellä erämaassa pääset kauas kaupungin melskeestä ja arkielämän murheista. Väljässä luonnossa puhaltelee raikkaat erämaatuulet ja keli voi vaihtua hetkessä myrskystä kirkkaaseen auringon paisteeseen. Pilkkiretken toimintaympäristössä, Käsivarren perukassa sijaitsevat Suomen ainoat yli kilometrin korkuiset tunturit, niin kutsutut suurtunturit.

Kokeneen oppaan johdolla koet karun ja kauniin erämaan turvallisesti joko itse oppaan perässä moottorikelkkaa ajaen tai reessä poron taljan päällä mukavasti istuen. Retkillä pääset pilkkimään yhtä tuntureiden kauneinta kalaa, rautua. Toiveesta retkeen voidaan yhdistää myös harjuksen ja siian pilkintää.

Arktisessa ympäristössä säätila vaihtelee nopeasti ja retket suunnitellaan aina turvallisuus huomioiden. Kuljetus-, retkeily- ja kalastusvälineet ovat arktiseen luontoon suunniteltuja; tehokas moottorikelkka, laadukas reki, hyvät ruuantekovälineet, mukavuutta tuovat pilkki- ja ruokateltat ja ammattilaisen pilkintävälineet. Kalastusoppaalla on erinomainen tuntemus erämaaretkeilystä.

Paras raudun pilkintäaika on maalis-huhtikuussa. Keväällä huhtikuussa aurinko paistaa jo lähes yötä päivää ja raudun pilkintäaika on pitkä. Kilpisjärven erämaassa lumet sulavat myöhään, normaalisti vasta toukokuun lopussa.

Pilkkiretkien kohdejärvet suunnitellaan aina tarkemmin vasta edellisenä päivänä. Asumattomassa erämaassa näkyvyys voi olla huonolla kelillä täysin nolla, jolloin retket suunnataan Kilpijärven kylän lähijärville.

Päivän ohjelma voidaan suunnitella yhdessä sinulle/teille sopivaksi. Keväällä huhtikuussa aurinko laskee varsin myöhään ja valoisa aika on todella pitkä. Liikkeelle voidaan lähteä joko heti aamulla varhain tai vasta aamupäivän aikaan tai miten on asiasta sovittu. Päiväretkun pituus on yhteensä noin 10 tuntia.

Rauturetket toteutetaan mukavuus ja elämys edellä, laadusta yhtään tinkimättä. Jos kalastaminen ei ole sinulle se tärkein asia voidaan matkaan ottaa myös lumikengät tai sukset. Toisten pilkkiessä sinulla on mahdollisuus tehdä pieni ulkoilulenkki tai vaikkapa huiputtaa jokin lähialueen tunturi. Käytössämme on huonoilla keleillä lämmittimillä varustetut pilkkiteltat.

 • Aloituspaikka sovitaan aina erikseen.
 • Lähde mukaan vain terveenä.
 • Ryhmän koko maksimissaan 10 henkilöä. Jos ryhmän koko on yli 5 henkilöä, tulee retki varata vähintään kuukautta etukäteen.
 • Voit myös varata opastusta useammalle päivälle. Suositeltava pituus rauturetkelle on 2-4 päivää.
 • Aloitamme rautupilkkiretken normaalisti varhain aamulla. Voimme sopia ohjelmapalveluiden aloitusajat aina tapauskohtaisesti.
 • Ota mukaan retkille päiväeväät. Esimerkiksi makkaraa tai leipää tms. helposti lämmitettävää, lämmintä juotavaa, pähkinää, snacksiä yms. Suositeltavaa on syödä tukevasti ennen lähtöä.
 • Muistathan ottaa mukaasi myös omat lääkkeet.
 • Kevään lumihangilla aurinkolasit ja aurinkorasva ovat jokaiselle pakollinen varuste.
 • Jos tahdot ottaa itse kuvia niin muista ottaa kamera mukaan. Opas ottaa joitakin kuvia muistoksi puhelimella.
 • Kilpisjärvellä voit majoittua mukavasti hyväntasoisessa huoneistomökissä (ei sisälly ohjelman hintaan). Autan tarvittaessa sopivan majoituksen etsimisessä.
 • Arktisessa ympäristössä säätila vaihtelee nopeasti ja retket suunnitellaan aina turvallisuus huomioiden.
 • Alkoholin suhteen ohjelmapalveluiden aikana on nollatoleranssi. Useamman päivän kestävillä retkillä voi omalla aikaa illalla käyttää kohtuullisesti alkoholia. Moottorikelkailussa pätee Suomen tieliikennelainsäädäntö ja rattijuopumuksen raja, joka on 0,5 promillea. Jokainen moottorikelkalla ajaja vastaa omasta ajokunnostaan.
 • Moottorikelkat on vakuutettu. Vuokrakelkoissa on vahingon sattuessa omavastuu 1000€.
 • Ammattitaitoinen kalastusopas
 • Kalastusvälineet ja pilkkitoukat
 • Kypärä
 • Kahvi/tee ja pientä naposteltavaa
 • Moottorikelkkakuljetus reessä istuen (sisältää safariluvat ja polttoaineet)
 • Ruokailuvälineet, ruuantekovälineet sekä ruokateltta
 • Pilkkiteltta, pilkkijakkarat ja pilkkipatjat
 • Kuvakollaasi (toimitetaan jälkikäteen sähköpostitse, kuvat otetaan älypuhelimella)

 

LISÄPALVELUITA

 • Mahdollisuus vuokrata moottorikelkka ja ajaa oppaan perässä päivän retkillä
 • Täydellinen vaatesetti tunturiolosuhteisiin
 • Ruokailu tunturissa

Kevät (2024)

Päiväretkien kokonaispituus on normaalisti 10-12 tuntia. Teen vain poikkeuksellisista syistä lyhyempiä retkiä.

Ison raudun pilkintäretket sydäntalvella ovat pituudeltaan hieman lyhyempiä ja hinnaltaan edullisempia. Jos olet kiinnostunut olethan yhteydessä.

Hinnoittelu normaali päiväretkille (pituus 10-12 tuntia)
5 hengelle = 220€/hlö/päivä
4 hengelle = 250€/hlö/päivä
3 hengelle = 280€/hlö/päivä
2 hengelle = 370€/hlö/päivä

Kysy hinnoittelu isommille ryhmille erikseen.

”Palvelu on todella ensiluokkaista. Heikki teki pilkkiavannot valmiiksi, laittoi syötit ja neuvoi miten rautua pilkitään. Olo oli kuin Kekkosella aikoinaan. Sillä aikaa kun "kekkoset" pilkki, Heikki teki semmoiset tortillat, että eipä ennen ole nähty. Vai mitä tykkäisitte: taimenen, raudun ja hallomjuuston palasia muurikalla paistettuna, tuoreita vihanneksia tortillaan käärittynä ja tunturijärven pilvetön auringonpaiste.”

- Pekka Pihlajaniemi

One comment on “Raudun pilkkiretki Kilpisjärvellä”

 1. Intohimo kalastusta kohtaan, luotettavuus, ystävällisyys ja asiakaslähtöisyys. Nämä olivat suurimmat syyt miksi valittiin Heikki oppaaksi.

  Kävimme Heikin kanssa kahtena päivänä raudunpyynnissä Kilpisjärven seudulla, ensikertalaisia oltiin raudun suhteen.
  Retket olivat räätälöity täysin meidän tarpeita ja mielenkiinnon kohteita ajatellen ja sisältöä pystyttiin joustavasti hiomaan vielä loppumetreillä. Saimme raudun pilkintään hyviä vinkkejä ja oppia jota emme olisi saaneet netistä tai kirjoista. Hyviä käytännönvinkkejä tuli myös mm. kalastustarvikkeista ja solmuista. Jo hyvissä ajoin ennen reissua kävimme läpi raudun kalastamiseen liittyviä seikkoja ja saimme hyviä neuvoja millaista tarviketta kannattaa omaankin pilkkireppuun hankkia, olemme kuitenkin aktiivisia kalastajia ympäri vuoden ja rautua on tarkoitus päästä pyytämään uudelleenkin.

  Kauniit tunturimaisemat, hyvä seura, rento tunnelma jota maustoi jännittävät tärpit ja herkulliset eväät. Saalistakin tuli mikä tietysti kruunasi hienon päivän.
  Ehdottomasti yksi meidän parhaimmista kalastusreissuista.
  - Ringa ja Sami

- Jos peruutus tapahtuu alle 2 viikkoa sovitusta reissusta, tulee peruutuksesta 50% lasku suhteutettuna tunturiretken kokonaishintaan.
- Force Majeure -tilanteissa reissun voi perua valoituksetta, myös lyhyellä varoajalla.
- Suosittelen ottamaan matkavakuutuksen, joka saattaa korvata osan peruutuksesta aiheutuneista kuluista.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram