Hieno Muoniojoen lohi ja onnellinen kalastaja
Hieno uroslohi ja asiakas
Kalastusopas näyttää ottiperhoja
Perholla Muonionjoesta saatu harjus
Kalastusopas asiakkaiden ja lohen kanssa
Suurin kesällä 2020 asiakkaideni kanssa saatu lohi
Kalahampurilainen
Muonionjoki harjus
Hieno Muoniojoen lohi ja onnellinen kalastaja Hieno uroslohi ja asiakas Kalastusopas näyttää ottiperhoja Perholla Muonionjoesta saatu harjus Kalastusopas asiakkaiden ja lohen kanssa Suurin kesällä 2020 asiakkaideni kanssa saatu lohi Kalahampurilainen Muonionjoki harjus

Lohen ja harjuksen kalastaminen

1 henkilö
Ensimmäiset 2 tuntia 60€ / tunti
Yli menevät tunnit 50€ / tunti

Hintaesimerkki: 6 tunnin soutu 1 hengelle: 2 x 60€ + 4 x 50€ = 320€

2-4 henkilöä
alken 75€/h (minimi 2h)

Aikaisempaa kalastuskokemusta ei tarvitse olla

Kalastuskausi Väylällä on 1.6. – 31.8.

Ota yhteyttä niin sovitaan yksityiskohdat tarkemmin.

Puh. +358 509 101 809
Sähköposti: heikki@wildfishguiding.com

Lähetä viesti lomakkeella

 

 

Esittely
Ohjelma
Kohteesta
Sisältää
Hyvä tietää
Asiakaspalaute

Lohta ja harjusta on mahdollista kalastaa sekä veneestä että rannalta. Autan sinua valitsemaan oikeat kalastusvälineet ja vieheet kulloiseenkin tilanteeseen, jolloin sinun ei tarvitse tuntea toivottomuutta  ison ja leveän virran rannalla. Sekä lohi että harjus majailevat vuoden ajasta riippuen hieman eri paikoissa jokea. Palvelu sopii perheille, elämyksen etsijöille, kokeneille kalastajille tai sinulle joka etsit ensimmäistä lohi tai harjuskokemusta.

Saat kokonaiskuvan mitä lohen kalastamisessa on hyvä ottaa huomioon:

- Parhaat vinkit pyyntipaikoista ja ajankohtaiset tiedot joesta.
- Veden korkeuteen liittyvä paikkatietous – missä on hyvä kalastaa juuri silloin kun olet tulossa.
- Missä lohi on nousemassa. Puskaradiosta kuulee jokivarressa aina tuoreimmat tiedot lohiparvien liikkeistä.
- Viimeksi saatujen lohien ottipaikat ja mahdolliset vieheet millä kaloja on saatu.
- Minkälainen uinti tai väritys uistimessa on toiminut.
- Vinkit tulevasta säästä ja sen vaikutuksista kalastamiseen.
Linkit sääennustuksiin: YR.NO ja Ilmatieteenlaitos
- Tiedot tämän hetken veden korkeudesta. Kalan saanti on riippuvaista myös siitä onko vesi nousemassa vai laskemassa. Muonion vedenkorkeuden ja tulevan ennusteen näet täältä 
- Onko lohia saatu viime päivinä hyvin, eli onko milloin hyvä mennä joelle? Muonion lohitilasto 
- Opas kertoo myös joella toimimiseen oleellisia asioita, kuten kivikot, penkan reunat ja nousulinjat. Unohtamatta soututekniikkaa ja mitä tehdä silloin, kun kala nappaa vieheeseen.

Opastuksen jälkeen on mahdollista vuokrata vene ja kalastusvälineet. Venevuokrauksesta löydät enemmän tietoa täältä. Aloitteleville lohen pyytäjille suosittelen aloittelevan lohen kalastajan pakettia.

Rannalla tutustumme sekä toisiimme että lohen ja harjuksen kalastukseen liittyviin välineisiin ja eri varusteisiin. Opit valitsemaan oikean vieheen kuhunkin tilanteeseen ja kuinka virität uistimen pyytävämmäksi. Käymme veneen ja sen varustelu läpi.  Jos olet ensimmäistä kertaa jokiveneessä tai jo konkari, niin on hyvä kerrata veneessä toimiminen ja siihen liittyvät turvallisuusasiat läpi. Näitä asioita on hyvä jokaisen kerrata tietyin väliajoin. Tämän jälkeen käydään läpi mitä asioita joella liikkuessa on hyvä ottaa huomioon. Nyt on aika lähteä itse joelle. Venematkan aikana opit (minulta) kyseisen alueen kivikot, matalikot ja muut jipot. Saat tietää sekä viimeisimmät kuumat paikat että edellisten vuosien kovimmat ottipaikat. Kosken yläpäässä on aika aloittaa soutaminen. Samalla, kun nautit jokiluonnosta ja kauniista maisemista saat halutessasi oppitunnin soututekniikasta. 

Muonionjoki eli ”väylä” on Euroopan pisin vapaana virtaava joki. Se on pituudeltaan 230 kilometriä ja tuolla matkalla putouskorkeutta on 205 metriä. Lohien keskipaino on 7-8 kiloa ja suurimmat saadut yksilöt ovat olleet jopa yli 20 kiloisia yksilöitä. Keskellä kaunista jokea kalastamisen lisäksi pääset hengittämään tutkitusti maailman puhtainta ilmaa.

Väylällä asuu myös toinen upea hopeakylkinen kaveri nimeltä Harjus, tuttujen kesken Harri. Nämä veitikat ovat piristämässä lohestajaa soutamisen lomassa. Näet niitä rikkomassa joen pintaa, hypähtelemässä ja usein niitä saadaan myös sivusaaliina.

Kalastuskausi Väylällä on 1.6. – 31.8.

 • Oppaan palvelut
 • Kalastusvälineet
 • Jokivene varusteineen sekä polttoaineineen
 • Pelastusliivit
 • Kahvi/tee/vesipullo + mettäkakku (tai jotain)
 • Välipala (esim. Makkara) nuotiolla, kun opaspalvelun kesto on yli 4 tuntia.
 • Sadevaatteet
 • Kuvakollaasin
 • Voit ostaa kalastusluvat joelle oppaalta
 • Osallistujan minimi-ikä on 7
 • Vaativuustaso on helppo
 • Aikaisempaa kalastuskokemusta ei tarvitse olla
 • Kesto sopimuksen mukaan (minimi 2 tuntia)
 • Suosittelen matkavakuutuksen ottamista vahinkojen varalle

Aloituspaikka

Pahtosen veneenlasku paikka, Torniontie 473, 99300 Muonio (tienhaarassa kyltti). Aloituspaikka on siis Muonionjoen rannassa, Muonion keskustasta 4,7km E8 tietä etelää kohti.

HUOM!

Lohensoutuveneeseen voi tulla vain 1-2 henkilöä kerralla. Jos ryhmän koko on enemmän kuin 2 henkilöä ja kalastus tapahtuu veneestä, ohjelmaan tulee mukaan myös toinen opas. Tällöin opastamisen hinta on venekohtainen eli esim. 4 hengelle 2 x 75€/tunti. Jos kalastus tapahtuu isommalle ryhmälle rannalta, on ohjelman minimikesto 3 tuntia (hinta 75€ x 3 = 225€). Veneopastuksen minimi kesto on 2 tuntia. Yhteen veneeseen voi tulla elämysmielessä myös 2 asiakasta, mutta jos olosuhteet ovat vaikeat (esimerkiksi tulva tai kova tuuli), se ei ole suositeltavaa.

”Mukava äijä, joka selvästikin haluaa auttaa parhaansa mukaan upeiden kalastuskokemusten saamisessa! Meillä oli pari vuorokautta vuokravene ja ekana iltana opastus, jossa painettiin mieleen soutuvinkkejä ja valtava määrä aiempien lohitärppien paikkoja. Kun jatkettiin matkaa toisaalle (Käsivarteen päin), Heikki näytti sinnekin läppäriltään meiän kiinnostuksiin sopivia rautu- ja taimenpaikkoja. Aika hakuammuntaa olis ollut ilman.”

– Mikael Kukkonen

One comment on “Lohen ja harjuksen kalastus”

 1. Mukava antaa hyvää palautetta Wildfish Guiding Ky:lle, jonka organisaatio omaa hyvän paikallistuntemuksen Muoniojoelle, sekä myös pohjoisemman Lapin kalavesille kohti Jäämerta. He antavat neuvoja kalastuskauden eri ajanjaksojen tarpeiden mukaan. Heillä on myös opastusvalmiudet aivan vasta-alkajakalastajille, että myös meille ennenkin kalastaneille, kun esim. minä kalastin yksin soutaen ja osan aikaa heidän soutaja palkattuna. On mukavaa muistella talvi elokuun runsasta lohikalaonneamme kauniilta Muonionjoelta ja odottaa kesäksi 2022 toivottavasti toteutuvaa kalamatkaa Muonioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram