Lohi saatu haaviin ja veneeseen
Lohi ja saamamies
Pariskunta lohen kanssa
Kalastusopas lohivapa kädessä
Lähdössä lohta kalastamaan
Lohi haavissa
Kalastusvälineet ja kalastusauto
Lohi saatu haaviin ja veneeseen Lohi ja saamamies Pariskunta lohen kanssa Kalastusopas lohivapa kädessä Lähdössä lohta kalastamaan Lohi haavissa Kalastusvälineet ja kalastusauto

Aloittelevan lohenkalastajan paketti

300€ / 1 henkilö
350€ / 2 henkilöä
400€ / 3 henkilöä
450€ / 4 henkilöä

Huom! Nämä  hinnat sisältävät 1 veneen ja välineet. Lisähinnasta saatavilla myös toinen vene ja välineet.

Aikaisempaa lohenkalastuskokemusta ei tarvitse olla

Kalastuskausi Väylällä on 1.6. – 31.8.

Ota yhteyttä niin sovitaan yksityiskohdat tarkemmin.

Puh. +358 509 101 809
Sähköposti: heikki@wildfishguiding.com

Esittely
Ohjelma
Kohteesta
Sisältää
Hyvä tietää
Asiakaspalaute

Kohtaa Euroopan pisimmän vapaana virtaavan joen arvovaltaiset vieraat.

Muonionjoki koskineen on tunteita herättävä paikka. Sen suuruus voi yllättää. Mieleen voi tulla ajatus, että kuinka on mahdollista saada kala nappaamaan vieheeseen. Joskus kokeneetkin kalamiehet sitä pohtivat. Ensimmäinen kerta joella lohta ja harjusta kalastamassa voi olla erittäin jännittävä ja rikas kokemus.

Olet joskus ohi kulkiessa pysähtynyt ihailemaan Muonionjoen vuolasta virtaa ja kaunista maisemaa. Olet jäänyt katselemaan niitä muutamaa joella soutavaa venettä jännityksellä ja miettinyt milloin vapa taipuu kalan tärpistä. Olet ehkä itsenkin jo kalastanut aikaisemmin ja osaat toimia oikein monissa eri kalastustilanteissa. Sinulla voi olla mukanasi myös ystävä, jonka kanssa haluat kokea kaiken yhdessä.

Saat riittävän hyvän alkuopastuksen ja kaikki tarvittavat kalastusvälineet, jotta voit tehdä tästä haaveestasi totta.  Lisäksi saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset tiedot joesta. Kivikot, kalojen piilopaikat, penkan reunat ja nousulinjat tulevat tutuiksi. Unohtamatta soututekniikkaa ja mitä tehdä silloin, kun kala nappaa vieheeseen.

Rannalla tutustumme sekä toisiimme että lohen ja harjuksen kalastukseen liittyviin välineisiin ja eri varusteisiin sekä kirjoitamme tarvittavat lohestusluvat. Opit valitsemaan oikean vieheen kuhunkin tilanteeseen ja kuinka virität uistimen pyytävämmäksi. Käymme veneen ja sen varustelun läpi.  Jos olet ensimmäistä kertaa jokiveneessä, niin on hyvä käydä huolellisesti veneessä toimiminen ja siihen liittyvät turvallisuusasiat. Tämän jälkeen käydään läpi mitä asioita joella liikkuessa on hyvä ottaa huomioon. Jos hyvin käy ja lohi nappaa, on sinun erittäin tärkeä tietää kuinka voimakkaan kalan kanssa tulee toimia, jotta kaikki päättyisi onnellisesti.

Jos sinulla ei ole ennestään kokemusta moottorin käytöstä, opettelemme sen yhdessä. Sen jälkeen on aika lähteä itse joelle. Venematkan aikana opit oppaalta kyseisen alueen kivikot, matalikot ja muut jipot. Saat tietää sekä viimeisimmät kuumat paikat että edellisten vuosien kovimmat ottipaikat. Pian on aika aloittaa soutaminen. Samalla, kun nautit jokiluonnosta ja kauniista maisemista annan sinulle oppitunnin soututekniikasta. Kun perusteet on käyty läpi, on sinun vuorosi istua soutajan paikalle. 

Päivän lopussa istumme jokitörmälle kahvikupin ääreen miettimään oppimiasi asioita. Voit vielä kysyä, jos jokin asia jäi vaivaamaan. Nyt on sinun aikasi nauttia ja lähteä joelle.  Aloittelevan lohen kalastajan –paketti sisältää veneen ja kaikki tarvittavat välineet vuorokaudeksi aloitusajankohdasta eteenpäin.

Muonionjoki eli "väylä" on yhdessä päävirran, Tornionjoki, ja sisäuomien kanssa Euroopan pisin vapaana virtaava joki. Se on pituudeltaan 230 kilometriä ja tuolla matkalla putouskorkeutta on 205 metriä. Lohien keskipaino on 7-8 kiloa ja suurimmat saadut yksilöt ovat olleet jopa yli 20 kiloisia yksilöitä. Keskellä kaunista jokea kalastamisen lisäksi pääset hengittämään tutkitusti maailman puhtainta ilmaa.

Väylällä asuu myös toinen upea hopeakylkinen kaveri nimeltä harjus, tuttujen kesken harri. Nämä veijarit ovat piristämässä lohestajaa soutamisen lomassa. Näet niitä rikkomassa joen pintaa, hypähtelemässä ja usein niitä saadaan myös sivusaaliina.

Kalastuskausi Väylällä on 1.6. – 31.8.

 • Oppaan palvelut (4 tuntia), lisätunnit 60€/h
 • Kalastusvälineet (1 vuorokausi)
 • Jokivene varusteineen sekä polttoaineineen (1 vuorokausi)
 • Pelastusliivit
 • Kuvakollaasi (toimitetaan jälkikäteen sähköpostitse, kuvat otetaan älypuhelimella)
 • Voit ostaa kalastusluvat joelle oppaalta
 • Osallistujan minimi-ikä on 7
 • Vaativuustaso on kohtalainen
 • Aikaisempaa lohenkalastuskokemusta ei tarvitse olla
 • Suosittelen matkavakuutuksen ottamista vahinkojen varalle
 • Ohjelman aloituspaikka sovitaan erikseen

”Mukava äijä, joka selvästikin haluaa auttaa parhaansa mukaan upeiden kalastuskokemusten saamisessa! Meillä oli pari vuorokautta vuokravene ja ekana iltana opastus, jossa painettiin mieleen soutuvinkkejä ja valtava määrä aiempien lohitärppien paikkoja. ” – Mikael Kukkonen (palaute Facebook -sivulta)

”Ystävällistä ja asiantuntevaa opastusta lohensoutuun. Erityisen hieno kokemus olla ammattimiehen lohiveneen kyydissä.” – Timo Virtanen (palaute Facebook –sivulta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pahtosen veneenlasku paikka, Torniontie 473, 99300 Muonio (Muonionjoen rannassa, Muonion keskustasta 4,7km E8 tietä etelää kohti).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram