Toiminta-alue

Suomen Lappi on laaja käsite, samoin jos mietitään Pohjois-Norjan tai Ruotsin Lapin erämaa-alueita. Yhden ihmisen elinkaaren aikana innokaskin kalastaja ehtii vain tehdä pienen pintaraapaisun siihen mitä alue mahdollistaa.

Koska olen asunut pitkään Muoniossa, tunnen luonnollisesti Muonion alueen vedet parhaiten. Siitä huolimatta odotan joka kerta oikein innolla, kun pääsen reissun päälle. Luonteeni on aina ollut se, että pitää päästä näkemään uusia hienoja paikkoja. Oman harrastus- ja työurani aikana olen kolunnut innokkaasti monia alueita ja tunnen kymmeniä jopa satoja kalastuspaikkoja varsin laajalta alueelta Muonion ympäristöstä, Suomen Käsivarresta, Pohjois-Norjasta ja Ruotsin Lapista.

SUOMEN KÄSIVARRESSA Enontekiön erämaassa sijaitsevat Suomen ainoat yli kilometrin korkuiset huiput. Karussa ja herkässä  tunturimaisemassa on oma viehätyksensä sekä lukuisia päällepäin koskemattoman näköisiä ja erittäin kalaisia järviä ja jokia. Käsivarren alue on erämaa-aluetta sen varsinaisessa merkityksessä, sillä koko alueen läpi kulkee vain yksi autolla ajettava maantie.Alueella on innokkaalle kulkijalle erittäin paljon koluttavaa ja käveltävää.

Pystyn järjestämään alueelle talvella myös hiihtovaelluksia, samoin kesällä patikointiretkiä, mutta motorisoidut retket antavat innokkaille kalastajille helppoutta ja aikaa keskittyä enemmän itse kalastamiseen.Talvella moottorikelkkaretket ja kesällä joko helikopteri tai lentokone tarjoavat helppoutta ja mukavuutta kulkemiseen.

Mikäli haluat vähän Suomen Lappia vastaaviin maisemiin esimerkiksi kesällä kalalle, etkä ole halukas kävelemään pitkään, tarjoaa Pohjois-Norjan lukuisat tunturialueet siihen ratkaisun. Norjassa ei tarvitse aina kävellä pitkälle, jotta pääsee sekä upeisiin maisemiin että erittäin kalaisiin vesistöihin.

MUONIO sijaitsee Luoteis-Lapissa Suomen Käsivarren kainalossa. Muonion kunnan alueella on yli 20 tunturia ja keroa, yli 200 erikokoista järveä, 8 eri vuodenaikaa, tutkitusti maailman puhtain ilma ja aito lappilainen elämänmeno. Muonion kunnan sloganiin – luonnostaan onnellinen – on helppo yhtyä.

Päätoimintani Muoniossa on kysynnästä johtuen ollut Euroopan pisimmällä vapaana virtaavalla Muonionjoella. Olen tehnyt paljon myös retkiä erämaa-alueen lukuisiin järvivesiin sekä pienemmille joille.

RUOTSIN-LAPPI sijaitsee aivan Muonion vieressä ja kotini ikkunasta näen päivittäin naapurimaan vaaramaisemat. Koen että lähialueet Ruotsin puolella ovat vielä kotimaisemia.

Tunnen Ruotsin lähialueilta monia pieniä virtavesiä sekä muutamia järvikohteita melko hyvin. Lisäksi olen viime aikoina etsinyt aivan Ruotsin pohjoisosista hienoja erämaisia tunturivesiä ja laajennan toimintaani lähiaikoina myös niiden maisemien upeisiin ja kalaisiin vesiin.

POHJOIS-NORJASTA tunnen laajoja alueita sekä Tromssan että Finnmarkin läänin alueilta. Kun Kilpisjärveltä ylitetään Norjan raja saavutaan Tromssan lääniin ja puolestaan, kun Hetan kylältä lähdetään ajamaan pohjoista kohden saavutaan rajan ylitettyä Finnmarkin lääniin.

Koko Pohjois-Norja avaa huikeita mahdollisuuksia kalastaa monenlaisessa maastossa, avarilla ja karuilla tunturialueilla, alavammilla mereen tai järviin laskevilla joilla tai jylhien tunterien ympäröimissä vuonomaisemissa Jäämeren rannalla.

Norjaan on mahdollista tehdä sekä helppoja tien lähettyville suunnattuja kalastusretkiä tai kauemmas erämaahan kävelemällä tai lentämällä suunnattuja retkiä.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram