Covid-19 ohjeet

Pidä itsestäsi huolta ja huomioi myös muut ihmiset! 

Kun tulet yrityksemme vieraaksi

  • Älä lähde matkalle, jos sinulla on lieviäkään oireita. 
  • Pari viikkoa ennen matkaa pyri välttämään mahdollisia tilanteita, joissa voit altistua koronainfektiolle. Tällaisia ovat tilanteet, joissa kokoontuu paljon ihmisiä ja joissa ei voida pitää turvavälejä esim. iltaravintolat, kauppakeskukset, ryhmäharrastukset. 
  • Lataa viimeistään nyt Koronavilkku puhelimeesi. Näin saat tiedon, jos olet tietämättäsi altistunut koronavirukselle matkasi aikana. 
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygienia. 
  • Käytä maskia joukkoliikenteessä kuten junassa, bussissa, lentokoneessa ja taksissakin. 
  • Käytä maskia myös kaikissa julkisissa sisätiloissa (mm. ravintolat, kaupat, kirjasto, kirkko), joissa on vaikea pitää riittäviä turvavälejä sekä matkailukohteissa kuten majoituspaikkojen yleisissä tiloissa ja vastaanotossa. 
  • Jos sinulla vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu testiin. 
  • Myös taukopaikoilla on pidettävä huolta hygieniasta, turvaväleistä sekä käytettävä tilanteen vaatiessa kasvomaskia. 
  • Huomioi, että viranomaisten ohjeistukset saattavat muuttua nopeastikin, millä voi olla vaikutusta toteutettuihin retkiin.

Lomaile turvallisesti

Haluamme toimia myös poikkeuksellisena aikana vastuullisesti. Vastuullisuus on meille koko alueena yksi kärkiarvoista ja yritämme toimia sitä periaatetta noudattaen, niin hyvin kuin tilanne sen mahdollistaa. Vastuullisuus käsittää myös alueella vierailevien ja alueen asukkaiden ja hyvinvoinnin, turvallisuuden ja terveyden turvaamisen sekä riskiryhmiin ja haavoittuvimmassa asemassa olevien suojelemisen vakavilta virustartunnoilta. 

Muoniossa olemme valtakunnallisiin linjauksiin sitoutumalla, niitä tiukasti toimissamme noudattamalla onnistuneet koronaviruksen ehkäisyssä tähän asti erinomaisesti. Kiitos tästä kuuluu myös valistuneille ja vastuullisille matkailijoille, vapaa-ajan asukkaille, yrittäjille ja kuntalaisille. 

Toimimalla hallitusti, kansallisia linjauksia ja suosituksia noudattaen, pyrimme jatkossakin pitämään koronavirusepidemian otteessamme, turvaamaan terveydenhuollon kantokyvyn ja suojelemaan erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä. 

Teemme ylimääräistä työtä tilojen ja palvelujen osalta varmistaakseemme vierailijoille mahdollisimman turvallisen kokemuksen, mm. kiinnittämällä siivoukseen entistä tarkempaa huomiota, hankkimalla ja käyttämällä käsidesiä ja maskeja ja varmistamalla turvavälit niin majoituspaikoissa, kaupoissa kuin ohjelmapalveluissa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram