Erätaidot haltuun kesälomalla!

Lähetä lapsesi opiskelemaan erätaitoja kokeneen oppaan johdolla!

Tutustu!

Ilmottaudu mukaan
soittamalla +358 509 101 809
tai sähköpostilla heikki@wildfishguiding.com

Luonto kuuluu kaikille, koe unelmiesi seikkailu!

3:n päivän erätaitoleirillä opit erilaisia erätaitoja muun muassa tulentekoa, puukon käsittelyä, tietoa jokamiehenoikeuksista sekä erilaisista varusteista.

Yöpyminen tapahtuu teltoissa tai laavussa eräoppaan valitsemalla leiriytymispaikalla. Jokainen katsoo itselleen alueelta omasta mielestään parhaan telttapaikan.

Retkeilykurssilla käydään läpi reittisuunnitelman laatiminen, rinkan pakkaaminen, turvallinen vaeltaminen, retkiruokailu, teltan kasaaminen sekä lisätään kurssilaisten luonnontuntemus tietoutta vaelluksen aikana.

Retken ohjelma

1 . Kurssipäivä 

Tutustuminen ja reittisuunnitelma

Tutustutaan toisiimme ja jaetaan hieman omia vaelluskokemuksia. Käydään läpi kurssin reittisuunnitelma ja samalla opit mitä olisi hyvä ottaa huomioon reittisuunnitelmaa tehdessä. Samalla opimme jo hieman minkälaista maastoa on odotettavissa ja kuinka kartasta voi nähdä minkälaista maastoa on luvassa. Suunnitelmaa läpikäydessämme tutustumme kuinka omilla valinnoilla voi retkestä tehdä turvallisen ja ennakoida tulevia haasteita.

Rinkan pakkaaminen

Opit pakkaamaan rinkan niin, että retkestäsi tulee mahdollisimman mukava. Käymme yhdessä läpi kuinka rinkka pakataan ja pääset pakkaamaan oman rinkkasi tulevaa testivaellusta varten.

Testivaellus

Testivaellus on lyhyt noin 500m - 1km mittainen kävely. Tämän aikana huomaat onko rinkan pakkaamisessa tapahtunut jotain outoa ja onko rinkka säädetty oikein.

Trangian harjoittelu ja telttojen pystytys

Opit retkiruokailusta kaiken tarpeellisen. Kuinka käyttää retkikeitintä, kuinka huoltaa sitä ja tietenkin sen pakkaaminen. 

Päivän päätteeksi käydään vielä yhteisesti läpi kuinka valita hyvä telttapaikka ja kuinka teltta pystytetään. Opit samalla myös kuinka myrkyssä tai muuten vain kehnossa säässä pystytetään teltta.

2 . Kurssipäivä 

Pakkaaminen

Puretaan teltat ja pakataan varusteet takaisin rinkkaan. Käydään vielä läpi päivän ohjelma ja rinkan oikeanlainen säätäminen.

Vaeltaminen ja retkiruokailu

Retki alkaa! Lähdemme kävelemään reittisuunnitelman mukaisesti kohti päivän määränpäätä. Matkan varrella pidämme taukoja ja nautimme itse retkikeittimellä tehtyä ruokaa. 

Leiriytyminen

Yöpymispaikalle saavuttuamme leiriydymme eli pystytämme teltat ja valmistamme ruoan. Illalla käydään päivää ja kokemuksia läpi.

3 . Kurssipäivä  

Aamupala

Tehdään aamupala retkikeittimellä. Hyvä ja toimiva aamupala retkillä on esimerkiksi puuro mehukeitolla ja vesi/kahvi/tee.

Leirin purkaminen ja vaeltaminen

Aamupalan jälkeen puramme leirin eli pakataan yöpymisvarusteet, puretaan teltta ja laitetaan varusteet rinkkaan. Ennen takaisin paluuta täytetään juomapullot.

Lounas ja sauna

Retken jälkeen on mukava mennä valmiiseen ruokapöytään nauttimaan toisen tekemää ruokaa. Voit halutessasi käydä saunassa pesemässä retken pölyt pois.

Palautetuokio

Käydään vielä lopuksi kurssin antia läpi. Esimerkiksi oliko kurssin anti sellaista kuin odotit?

Mitä tarvitset mukaan

  • Rinkka
  • Makuualusta
  • Makuupussi
  • Maastoruokailuvälineet
  • Vaelluskengät
  • Metsään sopiva vaatetus sekä vaihtovaatteet. 

Jos sinulta puuttuu jokin varuste olethan yhteydeyssä puhelimitse +358 509 101 809 tai sähköpostitse heikki@wildfishguiding.com

Yhteenveto seikkailusta

Osallistuja määrä

6 – 12 osallistujaa 
1 – 2 opasta  

Kesto: 3 päivää 

Toteutusaika: Kevät – syksy 

Reittiluokitus: Helppo – keskivaativa 

Hinta: 350 € / henkilö

Hintaan sisältyy

Opastus, ruokailut, majoitus, aktiviteetin, välinevuokra, vastuuvakuutus ja ALV.

Hinta ei sisällä

Hinta ei sisällä matkalippuja, ohjelmassa listaamattomia ruokailuja tai kuljetuksia, henkilökohtaisia kuluja, matkamuistoja, matkavakuutusta (itse hankittava)

Varaa matkasi soittamalla +358 509 101 809 
tai sähköpostilla heikki@wildfishguiding.com